Choose your country

Farverigt postkasseanlæg til plejecentrets beboere

Renz Basic+ postkasseanlæg vægmonteret

Renz har leveret alle postkasserne i RAL-farver, som passer til byggeriets farveskala.

Det sker en gang imellem, at de samme arkitekter tegner og står for inventardelen på et byggeri. Netop det er tilfældet for JJW Arkitekter på Ørestad Plejecenter, som er resultatet af en sammenlægning af to eksisterende plejehjem på Amager. De to centre skulle forenes i et nyt byggeri, som rummer både ældre og demente beboere. Et spændende projekt, som foruden et skarpt fokus på de ældre og til dels svækkede beboere, også skulle forene to arbejdskulturer fra de to eksisterende plejehjem.Renz Basic+ postkasseanlæg vægmonteret

Farvekodet postkasseanlæg

For JJW Arkitekter gav ansvaret for både det ydre og det indre af plejecentret mulighed for at tænke en høj grad af sammenhæng ind i projektet.

Ansvarlig hos JJW Arkitekter, Tine Pernille Nielsen, indretningsarkitekt MDD, forklarer:

– Vi taler altid varmt for at få inventardelen med, for på den måde kan vi skabe synergi mellem det ydre og det indre. Det giver et mere helstøbt projekt, når man viderefører visionerne fra byggeriet til indretningen og skaber nogle gennemgående linjer.

Netop en af disse gennemgående linjer finder man i Renz’ farvede postkasser, som er opsat på to vægge i stueetagen. Postkassernes farver stemmer overens med de seks forskellige farver, som går igen på både facade og indenfor på etagerne, så beboerne kan orientere sig i forhold til farverne og nemt finde deres egen postkasse. Da der er et forskelligt antal beboere på de forskellige etager, varierer antallet af postkasser i hver farve, og opsætningen danner således et dekorativt mønster. De seks udvalgte farver er RAL-farver fra Renz’ store sortiment.

Renz Basic+ postkasseanlæg vægmonteretHensynet til de ældre borgere

Foruden farvekoderne tager postkasserne fra Renz også højde for brugerne ved at være opsat i en højde, så kørestolsbrugere kan nå dem. Desuden er teksten skrevet i en størrelse, så de ældre beboere let kan se skriften.

Tine Pernille Nielsen afslutter:

– At have postkasserne samlet i stueetagen giver de beboere, som kan klare det, en daglig tur ned for at kigge efter posten. Det giver dem lidt indhold at skulle ned, og mens de er der, sker det typisk, at der lige er noget andet spændende i stueetagen, de kan se eller tage del i, så det bliver en lille oplevelse for dem, og så skader det heller ikke, at farverne danner et dekorativt mønster.